Schot in de zaak
Door: DigiGee
Blijf op de hoogte en volg Gee
18 April 2012 | Turkije, Side
Vandaag hebben we niet bijzonder veel kunnen doen. Het was (en is nog steeds) stormachtig weer. Gelukkig was er geen regen in de middag en viel het qua temperatuur ook wel mee. Het was goed te doen. Maar de wind zorgde wel voor dat we geen buitenklusjes konden doen, mede doordat de zee tot aan de trap van ons terrasje kwam.
Het uitzicht was wel erg mooi. Heerlijk om zo met mijn haren in de wind te staan en uit te kijken over de zee die mooie golven en schuimkoppen produceerde. De kleuren veranderden ook met ieder uur van lichtgeel (door het opkomende zand) tot azuurblauw. Een prachtig gezicht.
De woeste zee bracht veel kijkers met zich mee. Handenvol toeristen kwamen kijken. Een aantal kwamen eigenlijk om een lekkere strandwandeling te maken maar werden helaas teleurgesteld. Vele delen van het strand die normaalgesproken bewandelbaar zijn, stonden nu onder water. Sommige toeristen waagde het toch dus je kan je voorstellen dat ik vandaag vele natte broeken gezien heb. Dat die mensen toch iedere keer denken de zee voor te kunnen zijn. Hebben ze het mooi mis! Vele toeristen rolde hun broeken op zover ze konden en trokken de schoenen uit. Een enkeling weigerde dat en kreeg dan natuurlijk de hoofdprijs. Vast gezogen worden in het zand, en nat worden tot op de sokken en tot aan de knieën ;)
Maar goed. Door het onstuimige weer van vandaag zijn we vooral binnen gebleven. Ik heb gekeken welke vinnen we hebben en welke maten nog ontbreken. Ook moest gecontroleerd worden of er geen scheuren in de rubber zaten. Zowel, werden de vinnen zonder pardon in de vuilniszak gedeponeerd. Ook werden de ramen weggebracht zodat het glas op maat gesneden kan worden en ingezet kan worden. Een poging om dit zelf te doen lukte helaas niet goed, dus we gaven ons maar gewonnen ;)
Ook heeft Sinan elektriciteitskabels gekocht zodat we dit aan kunnen leggen. De overdekking van het terras hebben we ook nog opgehaald maar deze konden we helaas niet uitspannen door het weer. Wie weet morgen of de dag er na, al denk ik niet dat het morgen zal worden. Heel Turkije heeft op dit moment slecht weer en dat zal nog wel even aanhouden. Al met al hebben we zo onze dag gevuld met kleine maar noodzakelijke klusjes.
Morgen staat er dus hoogst waarschijnlijk weer zo’n winderige dag op ons te wachten en we moeten al vroeg beginnen. De tanks moeten ieder jaar gecontroleerd en getest worden. Er wordt gekeken of er corrosie is ontstaan aan de binnen kant, en zo wel, dan worden de tanks schoongemaakt. Morgen ochtend worden ze opgehaald en dat is dan een dingetje wat we dan ook weer af kunnen vinken van onze to-do lijst. Helaas zal het beton storten voor ons terras ook nog even moeten wachten door het weer. We willen daar of stenen of hout neerleggen. Daarvoor moet eerst beton gestort worden. Stel je voor dat er weer zulk weer als vandaag komt en de zee weer zover landinwaarts komt. Na een dag zouden we geen hout of stenen meer hebben ;) Het beton moet voorkomen dat de zee alles meeneemt wanneer ze weer een keer zo woest is.
Normaal gesproken zou ik van het hele opbouwproces foto’s plaatsen. Dat wil ik graag en jullie vragen er naar. Maar deze keer zal ik mijn liefje zijn wens vervullen en wachten tot het klaar is. Wanneer het helemaal mooi is, zal ik van álles een foto maken ;)
18 April 2012 - 21:45
Jeannette:
Ben ook heel benieuwd maart ik kom persoonlijk kijken eind Mei..wens je veel suc6 en plezier met de opbouw. :-)) -
19 April 2012 - 18:39
Mama:
wat een gedoe zeg, maar hier is het niet beter. Schuimkoppen op het IJsselmeer en naar het werk toe tegenwind. Terug om 17.00 uur natuurlijk ook weer. Daar krijg je wel beenspieren van!
Maar voor jullie is het natuurlijk alles als het beter zal worden en ik hoop dat dat snel zal gebeuren. We hebben trouwens al een foto gezien en dat zag er goed uit hoor, lekker aan het strand. Ik hoop dat jullie een goed seizoen zullen hebben. Veel liefs en kusjes xxxxx