“Honeeeeeyyyy....honey... Honeyyyy...!!!”
Door: DigiGee
Blijf op de hoogte en volg Gee
14 November 2009 | Turkije, Side
Een onherkenbare schorre stem haalt me uit mijn dromen. Ik kijk, met mijn gezicht nog in de kreukels door de slaap, door een kier van één oog die ik met moeite open krijg. “Hmmm?” Weet ik nog uit te brengen, voor ik me eigenlijk weer om wil draaien, want ook ik voel me niet zo lekker.
Sinan kijkt me met slaperige ogen aan en ik vraag hoe het gaat. Niet zo lekker dus. Ik denk een keelontsteking want verder heeft hij geen last, op pijn in zijn keel na. Zijn stem is laag, en schor. Dat is wel sexy ;)
Ik denk terug aan gisteravond. Toen had hij al behoorlijk last van zijn keel.. Ook ik was niet helemaal top maar ik kon er geen vinger op leggen wat het nou precies was. Na die keer dat ik misselijk was geworden na een glas water, is mijn maag een beetje van slag na alles wat ik eet. Lang duurt die opstandigheid van mijn maag niet, maar vervelend is het wel.
Sinan klaagde over het koud hebben, en ik klaagde over het heet hebben. En dus lagen we de hele nacht te vechten met de lakens. Ik gooide ze van me af…. En Sinan trok ze nog geen 5 minuten later weer naar boven. Vervolgens kreeg ik het weer te heet en gooide ik ze na een paar minuten weer van me af... en dit kunnen we een hele nacht volhouden!! Beide zijn ontzettend eigenwijs :D
Ik was nu in ieder geval helemaal wakker en denk aan eerder op de ochtend dat ik heel nodig naar de wc moest en een brandend gevoel kreeg.. Ohnee!! Een beginnende blaasontsteking! Daar zit ik nu echt niet op te wachten :S
Nadat we opgestaan zijn, gedoucht en gegeten hebben gaan we de deur uit. Want onder geen beding wil ik dat die blaasonsteking doorzet. Ik wil niet naar de dokter, ik wil geen antibiotica en ik wil me goed voelen komende zondag.
'S middags haal ik meteen heel veel nar in huis (granaatappels) en drink ik me helemaal suf in de hoop dat de bacteriën weggespoeld worden en anti oxidanten hun werk doen.
En dan… gaat er in eens een wereld voor mij open. Ik ontdek de fruitmachine, waar je fruit in kan stoppen en er dan sap uit komt. Weer gaan we de straat op, om appels, grapefruits en mandarijnen te kopen. Bij de fruitboer zijn ZOveel fruitvliegjes te vinden dat het lijkt op The Invasion of the Fruit Flies. Maar het fruit wat we kopen is goed en niet overrijp. Ik kom er achter dat er wel veel fruit nodig is om een beker drank vol te krijgen maar gezond is het wel en ik besluit dat ik dat apparaat twee keer per dag ga gebruiken. Minstens! We proberen ook nog verse wortelsap uit en ik ben blij verrast door de smaak. Lekker zoet!
Daarna ga ik lekker op het balkon liggen zonnen. Het is erg warm vandaag en het kwik haalt hier de 30 graden wel.
Sinan moet later in de middag nog wat doen voor de baas en ik wil graag mee dus gaan we met de brommer naar Manavgat toe. Daar is hij snel klaar en lopen we nog even door de straat (want meer is het niet haha) We komen langs de bioscoop en deze keer is hij open. Ik vind het grappig om te zien dat er bijvoorbeeld voor de film 2012 andere posters gebruikt worden dan in Nederland. We willen beide deze film zien en zullen hier nog naar toe gaan.
De rest van de avond hangen we –de kneusjes- op de bank, luisteren muziek, kijken een serie, internetten wat en gaan dan beide, moe van het niet zo lekker zijn- naar bed.
Zaterdag:
Vandaag werd ik weer vroeg wakker. Mijn snelle actie tegen de blaasontsteking helpt want ik heb minder last vandaag. Ik stap onder de douche en daarna ga ik direct naar mijn nieuwe vriendin de fruitmachine toe. Ik maak twee drankjes, één van appel en mandarijn en de ander van appel en grapefruit. Het smaakt echt super gezond en lekker en vind het een goed begin van de dag. Sinan maakt ei met een soort van salami (zoutig en scherp van smaak) kaas, tomaten en champignons. Dit eten we buiten op het balkon op waar het in de zon al lekker warm is. Het uizicht is weer mooi. Links staat een gebouw die nog niet helemaal af is. Ik vraag me steeds af of men deze nog aan het opbouwen is of dat het een bouwval is wat nooit helemaal met de grond gelijk is gemaakt. Daarnaast ligt een weg. De weg waar we overheen moeten als we naar het werk toe gaan. Als je deze weg volgt zie je her en der nog wat huizen maar vooral veel natuur in alle kleuren groen die je je maar kan bedenken en daarna het mooie uitzicht van de zee, die extra blauw lijkt. Recht voor ons staan huizen maar ertussen ligt ook weer heel veel groen dat ooit nog een keer bebouwd gaat worden. Gezien we wat hoger liggen kan rechts mooi over de huizen gekeken worden met uitzicht op de moskee vanwaar we iedere dag de muezzin horen. Inmiddels slaap ik daar nu wel lekker doorheen als mensen opgeroepen worden voor het gebed.
Al met al is het een mooi uitzicht waar ik iedere ochtend van geniet als ik het balkon op ga om te kijken wat voor weer het is. De wegen zijn niet druk. Soms komt er een auto voorbij, een brommer, een héél enkele keer een fietser. Maar als die er niet zijn en je je ogen sluit, kun je genieten van de geluiden uit de natuur. Ook de vogels zijn natuurlijk anders, en ik vind dat leuk om te horen, en in de verte hoor je de zee.
Nu ik dit schrijf, bedenk ik me dat een kinderwens in vervulling gaat. Hoe vaak dacht ik wel niet dat ik zó graag een keer mijn verjaardag zou willen hebben op een dag met mooi weer? Zoals mijn zus Wolmet dat heeft in de zomer? En dan zal dit eindelijk in vervulling gaan, morgen :D
Vandaag was een rustige maar leuke dag. We zouden naar Side toe gaan om lekker over het strand te lopen maar hier kwam het niet van.
We besloten om om 3u naar 2012 te gaan, die film, en waren echt net op tijd. We lette dus niet goed op, kochten gewoon de kaartjes, waren net op tijd binnen en gingen op onze plek zitten.
En toen de film begon.......bleek het dus niet Engels met Turkse ondertiteling te zijn zoals verwacht maar Turks overgesynchroniseerd :D
Yep. Ik verstond er dus geen ene réét van haha! Maar we moesten hier beide hard om lachen. Sinan zei me dat we konden gaan maar ik wilde per see blijven zitten en dus hebben we samen die film uit gekeken. Er zat ook nog een 5 minuten pauze tussen en ik vol spanning aan de arm van Sinan gehangen. De details begreep ik dus niet maar het grotere geheel wel. Het was natuurlijk een klassieke verhaallijn.
Daarna zijn we bij de eettent naast de bioskoop (Mr. Kumpir) Kumpir gegeten. (Olga hier het recept haha) Dit is een gepofte aardappel (hele grote!)
Deze snij je nadat je hem uit de oven hebt gehaald door de midden en dan mix je de inhoud met margarine en kaas tot het puree word. En daarna kan je alles erin doen wat je wil. Mais, doperwten, huzare salade, paprika, augurken, saus, olijven, whatever you want!! :D Het was enorm lekker en vult heel erg ook. Sinan was trouwens erg verbaasd dat we dit niet kennen in NL. Of ik heb ergens liggen slapen maar ik kende het in ieder geval niet. (Zie foto voor voorbeeld :D)
Nadat dit op was zijn we naar huis gegaan. Hoe warm het ook is in de middag, op de brommer is het echt heel erg koud en thuis had ik brainfreeze brrr
En verder heb ik mijzelf vandaag ook nog huiswerk gegeven.
Het leren van de Turkse taal. Çok güzel!
AH En Eindelijk een afspraak gemaakt met Mayra! Volgende week woensdag :D
14 November 2009 - 10:42
Olga:
Terwijl ik dit lees zit ik nog lekker in mijn badjas, geen zin om de dag te beginnen, want het is hier grauw en nat!
Oohhh, wat lekker dat jij nog in de zon zit!
Balen dat je niet helemaal lekker bent, wel goed om zoveel fruit te nemen. Veel drinken om te voorkomen dat het door zet!
Nou, vermaak je lekker dit weekend en geniet ervan.
Hoe ga je trouwens Turks leren? Met het enige boekje wat je hebt of heb je iets anders gevonden?
Je wilt niet weten hoeveel boeken ik al van jou gelezen heb! Ik moet me inhouden, anders heb ik over een paar weken al niks meer!
Ik zal binnenkort eens wat toe sturen.
Doei, doei!
14 November 2009 - 20:19
Olga:
mjam, mjam, ziet er lekker uit en makkelijk!
Ik zal eens kijken wanneer ik het probeer!
Wat denk je, goeie film of niet? -
14 November 2009 - 20:43
Gee Şenat:
JA een goede film is het zeker! Kan m wel aanraden, aan de beelden te zien haha! -
14 November 2009 - 21:22
Ester:
He lieverd
Eindelijk computer terug dus je verhalen kunnen lezen, hahah LOL weet je nog die aardappel foto van mijn FB?? Lekker he hmmmm. Ik mis je lieverd en ben blij je gesproken te hebben op msn, lekker vertrouwd, heerlijk om je verhalen en je ervaringen te lezen, in het warme Turkije. Hele dikke kus Essie -
14 November 2009 - 21:32
Mama:
hoi lieverd, gelukkig dat de blaasontsteking niet doorzet. Ik weet niet of je daar ook cranbarry's kunt krijgen, dat is wel het beste. Hier kan je ze in pilvorm krijgen, of anders is compote, ook goed en lekker friszuur.
Ik blijf vandaag kort want de computer doet raar. Ben ik aan het typen blijk ik midden in een andere zin te zitten. Lastig.
Geniet maar lekker van het warme weer, want hier is het niet te genieten. Ik heb vandaag 2x boodschappen gedaan en een flinke voorraad ingeslagen. Het zonnetje scheen maar het stormde zo hard zodat de boodschappenkar niet reed maar achter me aan vloog toen ik naar de winkels liep. Vast voorbereid op slechter weer en zieke collega's waar ik voor moet invallen. Spaanse griepslachtoffers.
Hebben jullie daar ook last van? Ik moest zelfs al 2 keer in de peuterspeelzaal invallen, best wel leuk.
Ik ben benieuwd hoe snel je de taal leert, kun je de film nog een keer bekijken maar dan ook verstaan. Heb je daar speciale tekens op de computer van Sinan? Of doe je dat ook met samengestelde tekens.
Nu, ik hoop dat je je snel beter voelt (moet haast wel na al die vitamientjes) en ik kijk uit naar je volgende belevenissen.
Liefs en tot ziens
Kusssss
Mama
14 November 2009 - 22:10
Gee Şenat:
Hoi Mam, ik vroeg het aan Sinan want ik dacht ook meteen aan cranberries, maar die kende hij niet. Dus toen kwamen granaatappels het dichtste in de buurt.
Voorheen dronk ik altijd cranberrysap van de drogist. Lekker en gezond maar denk dat ik er hier voor op zoek moet gaan. Zal eens kijken bij de apotheker hier, misschien hebben die wel sap en ander vast wel pillen! Wil ze preventief nemen want ben altijd gevoelig voor blaasonsteking.
Je hebt het dus druk met werken! Hier zijn 60 mensen overleden aan de mexicaanse griep in 1 dag maar in verhouding met NL is dat niet heel veel (gezien NL gem. 23 keer in Turkije past)
In bijv. Istanbul is het al maar hier in de buurt nog niet echt.
Het Turkse alfabet heeft wel andere tekens, zoals ç, , , ö, , ü. Deze zijn anders dan de c, g, i, o, s en u die wel in het alfabet voorkomen. De w en de x hebben ze niet in het alfabet. :D Maar hier zal ik nog een keer een apart berichtje over plaatsen haha.
xxxxxx -
15 November 2009 - 18:55
Mama:
hoi lieverd, fijne dag gehad? Heeft Sinan je verwend? Ik weet van Turkse collega's en gasten dat ze nooit verjaardagen vieren, dus dat is misschien een tegenvaller voor je. Maar ik was je geboortedag niet vergeten, hoor! Ik reageer nu laat omdat ik vandaag ook weer werken moest en pas om half zes klaar was. En ik heb heel ouderwets kip, gebakken aardappeltjes met doperwtjes/worteltjes gegeten.
We hebben i.d.d. veel zieken door de Spaanse griep hier. Ik noem het Spaans, want veel Mexicanen spreken die taal ook en het is mij om het even, die paniek is gewoon overdreven.
Maar dat is al vaker gebeurd.
Goed beschouwd lijken cranbarry's en granaatappel veel op elkaar. Qua smaak en uiterlijk bedoel ik. Best wel lekker, maar geef mij maar cranbarry's, niet zo'n gepeuter om ze uit schil te krijgen. Mijn Marokkaanse collega liet me zien hoe het snel kan gebeuren, maar toch! Als je kijkt naar de herkomst, cranbarry's uit koude streken, granaatappels in warme streken dus door de schil beschermt tegen uitdroging, grappig.
Ik ga nu lekker ontspannen en zal morgenavond weer even kijken of je wat geschreven hebt.
Kusjes en tot ziens,
doei xxxxxx
16 November 2009 - 08:26
Lorena:
Haai Haai...
Echt superleuk om te lezen allemaal.. Volgens mij heb je het goed naar je zin daar ... Geniet er lekker van..
Groetjes Lorena bm -
17 November 2009 - 10:40