Ohhh! Een sneetje brood!
Door: DigiGee
Blijf op de hoogte en volg Gee
21 Juni 2010 | Turkije, Side
Sinan kijkt me verbaasd aan.. wat bedoel je?? Normaal brood?
Ja!! Gewone sneetjes brood. Een half brood!! Donkerbruin volkoren... NORMAAL!!! Ik scheur de zak open en neem een sneetje brood in mijn handen.. ohhhh zeg ik.. en het is nog VERS ook!!! :D MMMMMMMMMM Lekker met PINDAKAAAAAASSSS!!!! mmmm en het ruikt zo lekker!!!!!
Sinan kijkt ondertussen naar me alsof ik gek geworden ben. Ik koester het brood alsof ik dit in maanden niet meer gegeten heb en........dat is eigenlijk ook zo :)
Ik leg uit dat DIT soort brood normaal is in Nederland. Gewoon een half brood, of heel.. en gesneden in plakjes. Dat is in iedere supermarkt wel te vinden en dat vindt je in ieder huishouden wel op de ontbijttafel.
Hier in Turkije is het de EERSTE keer dat ik zo'n half brood in mijn vingers heb... en dan nog zo vers ook! Ohhhhhh :D normaal lijkt het er niet eens op, of het is al droog en hard voordat het bij jou op de keukentafel beland.
Mmm-en-mmmm-smaksmak-hetpgh-smaakpft-mmm-ook-hetpf-zelpfhde--mmmmmm!!! zeg ik heftig ja knikkend terwijl ik een sneetje in 1x in mijn mond prop.
Sinan fronst een wenkbrauw en schiet dan in de lach.. wauw.. kan je dit brood echt overal in Nederland vinden? Really?? vraagt hij nog eens om er zeker van te zijn dat ik niet in krankzinnigheid gevallen ben... hmm, interesting! zegt hij gemeend.
Ja echt, verzeker ik hem nog een keer. Doodnormaal brood.. maar hier in Turkije is dat wel anders. Normaal is het gewoon dat witte Turkse brood waar men een stuk vanaf scheurt als ze er wat van willen eten.. Of ze hebben wel sneetjes brood maar dat is dan toch niet het soort brood dat bij ons in NL bekend is.
Schat! Je hebt onbedoeld een heel mooi cadeautje gegeven :) Dank je wel :D Sinan slaat zijn ogen neer en wuift zijn goede daad weg als iets onbelangrijks. Wat een schat is het toch ook :)
21 Juni 2010 - 09:17
Anna:
Haha lekker hoor ;) Nog genoten van je stroopwafels enzo?
Hakim is papa geworden van een dochtertje. Ze heet Lina.
xxx -
21 Juni 2010 - 09:32
Olga:
Hahaha, ooit gedacht dat je brood zo graag zou op eten?
Nu ook nog eens hagelslag erbij, mjam!
Die Sinan, zal di eaf en toe denken; met wat voor een vrouw ben ik toch getrouwd?
Doei, doei -
21 Juni 2010 - 12:09
Mayra:
hahah prachtig!
waar heeft ie het gehaald? ik wil ook haha ;) -
23 Juni 2010 - 17:32
Willie:
gewoon hier bij de warme bakker hoor,wij halen dat altijd.heerlijk vers bruin brood...dames jullie lopen echt achter haha liefs willie -
24 Juni 2010 - 21:43
Victoria:
Grappig om jouw verhalen een beetje te lezen. Heel herkenbaar allemaal! Kwam je link tegen via de website www.emigrerenforum.nl en dacht, laat eens kijken :)
Ben zelf ook getrouwd met m'n Turkse vent uit Side, kom over anderhalve week weer lekker 3 weken vakantie vieren en vanaf september ga ik ook voor vast in Side wonen! Wie weet kunnen we eens wat afspreken?
Een deel van mijn avonturen van afgelopen jaar kun je trouwens vinden op deze site (victoriaakse).
Groetjes Victoria