Week alweer voorbij - Reisverslag uit Side, Turkije van Gee Şenat - WaarBenJij.nu Week alweer voorbij - Reisverslag uit Side, Turkije van Gee Şenat - WaarBenJij.nu

Week alweer voorbij

Door: DigiGee

Blijf op de hoogte en volg Gee

17 Juni 2010 | Turkije, Side

Nou. Lekker is dat :) Wilde afgelopen week verder gaan met mijn weekverslag maar kon 2 dagen niet inloggen en daarna had ik geen tijd voor een verslag!

Mijn werktijden zijn namelijk veranderd.
Begin nog steeds om 9 uur. Tot 4u ben ik in het centrum en daarna ga ik naar een winkel in Side waar ik in theorie blijf tot 20.00u. Ik zeg in theorie want in de praktijk wordt het altijd later.

Dit doen we zo omdat er in het centrum niet zoveel te beleven is. Tussen 16u en 23u is het in die andere winkel het meeste druk dus ga ik daar naar toe om te kijken of ik meer kan verkopen en of ik van daaruit mensen naar het centrum kan brengen.

Voordeel is dat er niet zoveel verkopers zijn (max 2 naast mij) dus ook geen geruzie over klanten. Het is er echt gezellig en 1 collega is zo geduldig om mijn turks op te schroeven. Ik ben ook zo geduldig om te luisteren (kan ook niet anders als ie alleen maar Turks tegen me praat bijna) dus mijn Turks gaat met sprongen vooruit :) Ik begrpijp het steeds meer!

De dagen dat ik niet in kon loggen waren trouwens niet zo bijzonder hoor. Gisteren (woe) overigens wel.

Ten eerste was ik natuurlijk weer op onze geliefde duikcentrum.

Ten tweede had ik twee duiken. 1 tot 6.6 meter en de ander 4.5 meter vanaf het strand. Het water was heerlijk met 24 graden ennnnn.. bij de eerste duik hebben we een inktvis gezien! Heel groot en super mooi :D Echt geweldig. Het schrok natuurlijk van ons dus het spoot ook nog wat inkt naar ons toe hehe. Echt super om te zien!!!! We hebben er fotos van gemaakt maar die heb ik (nog) niet in mijn bezit. Ik zal ze zo snel mogelijk plaatsen. (Ook op FB)

Verder is het belachelijk adschuwelijk HEEEEETTTTTT. Je kan met je blote voeten het strand niet op want je hebt per direct blaren te pakken. De wind komt vanuit de bergen en ik heb er geen woorden voor. Afschuwelijk heet. Gisteren haalde we 53 graden in de zon en vandaag was niet anders. Met een stevige wind die absoluut niet verkoelend is. (Een collega zei toepasselijk I don't want to go to hell. Als die zou bestaan zou het wel zoiets zijn. Maar dan zonder winkel waar de airconditioning op volle toeren draait)

Normaal is het niet zo heet in deze tijd van het jaar. Vorig jaar toen ik er was in aug. ervaarde ik het ook anders. Er staat ons dus nog wel wat te wachten de komende maanden.

Dat de winkel lekker fris is is voor de klanten een verademing maar voor ons niet zo geweldig. De meeste zijn verkouden en er wordt geklaagd over hoofdpijn. (ja helaas ook door mij)

Een groot voordeel is dat de meloenen tijd aanbreekt. Grote watermeloenen, zoet als honing, lekker verfrissend en supergoedkoop (Tussen de 0.50 TL en 3 TL) Je begrijpt wel waarom ik mijzelf op een watermeloenendieet heb gezet.

In huis is het ook niet uit te houden. We hebben geen airco en ook geen ventilator. Dus om de paar minuten doop ik mijn hoofd in koud water, ook erg lekker.

Oja het grootste nieuws moet ik natuurlijk ook niet vergeten. TROUWFEESTDATUM!!!!

Deze is op 23 oktober 2010!
Locatie: Assos (in het westen)

Veel hoef ik niet te doen. Gelukkig maar want tijd heb ik er ook niet voor. Het meeste wordt volgens Turkse traditie door familie en vrienden geregeld. Dat scheelt maar aan de andere kant betekent dit ook dat ik niet veel in te brengen heb. Ik wacht het af. Heb er wel vertrouwen in :)

Tussen Sinan en mij gaat het ook goed. Sinan is natuurlijk 7 dagen per week op het duikcentrum dus die wordt levend gebakken. Gelukkig is hij het wel gewend.

We krijgen nu ook meer klanten. 2 dagen terug was de meest drukke dag tot nu toe met 15 pooldives, 2 cursussen en 3 zeeduiken. Het schommelt nog steeds (met druk of niet druk) maar het gaat. Niet geweldig maar wel steeds beter :)

Kusjes!

• 17 Juni 2010 - 19:40

Helga:

Hoi Gees,

vanwaar Assos? Komt Sinan daar vandaan?
    En hoe kom je daar vanuit Side?

• 17 Juni 2010 - 19:41

Mama:

Hoi lieverds,

ik hoorde juist vandaag dat het zo heet is in Turkije hoorde van een kennis wiens kennis nu in Turkije is. Ik was heel verbaasd omdat ik dat nog niet van jou gehoord had, dus wel! Het schijnt heel erg te zijn, niet te harden. Daar kunnen wij ons hier geen voorstelling van maken omdat het hier juist een beetje te koud is,vooral 'smorgens. 'sMorgens moet je je warm kleden, maar vanaf gister wordt het overdag wat beter.

Dus je moet nu voor je werk iedere keer verplaatsen. Lastig lijkt me dat. Is die andere winkel ver weg? Niet lekker met die hitte.

Maar wel lekker dat je 's woensdags een verkoelende duik kunt nemen. Neem een parasol mee en leg deze geopend op het water, heb je meteen weer een paraplu als je boven komt om jezelf tegen de zon te beschermen ;). Sorry, domme opmerking dezerzijds, maar dat ben je wel gewend van me ;0

Maar wel leuk dat je nu wekelijks even iets laat weten, ben ik wel blij mee.

Liefs en groetjes aan Sinan.
    Adres????????

• 17 Juni 2010 - 19:52

Gee Şenat:

Helga, Assos is een geweldige plaats aan zee. We doen het daar omdat de meeste mensen die we kennen uit die buurt komen. Is dus handiger en goedkoper. Ook ligt het niet ver van Bursa en Balikesir vandaan (waar Sinan zijn Fam. woont. Sinan komt oorspronkelijk uit Balikesir)

Mam, wat bedoel je met adres?
    Van de trouwlocatie bedoel je? Een officiele uitnodiging krijg je natuurlijk nog (jij ook helga) en opzich hoeven jullie het adres niet eens te weten aangezien we voor vervoer zorgen vanaf het vliegveld :)

Die andere winkel is niet ver weg, ong 2 km. Ik wordt gebracht door een chauffeur van het werk dus is geen probleem!!

Helga je moet het vliegtuig naar Izmir, Bursa of Istanbul nemen. De vrouw van Sinan zijn broer kijkt nog naar de beste optie en tickets. Het is niet handig om eerst naar Side en dan naar Assos te gaan. (Gezien het op ong 15 uur rijden bij elkaar vandaan ligt)

• 17 Juni 2010 - 21:41

Helga:

Ons plan wordt dus waarscheinlijk omgegooit. Dom misschien, maar ik was ervan uit gegaan dat het in Side zou zijn.
    Het plan was dus om ergens in oktober te komen en dan 4 weken te blijven. Maar ik kan het Zoë echt niet aandoen om 15 uur in een bus te zitten en heen en weer vliegen zal wel prijzig worden.
    Dus dan zou het 1st de bruiloft worden en dan door naar Side.
    Vliegen jullie na de bruiloft trouwens ook terug naar Side of blijven jullie daar?
    En qua reistijd lijkt Izmir me dan het handigst of niet? Ik neem aan dat Olga hetzelfde heeft met de kids. Maar uren reizen in een bus is gewoon heel zwaar, dus hoe korter, hoe beter.
    Heb je mijn adres eigenlijk?
    Ik ben blij dat Volkan en ik deze keer wat langer hebben om alles te regelen, want het lijkt toch wat ingewikkelder te worden met al die losse tickets :)
    Haha, zo vlieg je echt nooit en zo... Ik wou dat er een abonnement was Amsterdam Antalya :)

• 18 Juni 2010 - 08:15

Olga:

Zooo, wat een hitte! Als ik een wens mocht doen dan zou ik vragen of het wat meer verdeeld kon worden met het weer tussen jullie en ons ;)
    Het is hier soms lekker maar de wind gooit vaak roet in het eten, want die maakt het gauw fris!

Hoeveel graden is het meestal in oktober?
    Ik hoop dat we daar nog lekker weer mee kunnen pakken en natuurlijk voor onze feest kleding keuze :)
    Heb er zo'n zin in!
    Spannend allemaal hoor!
    En jullie trouwen op zaterdag en hoeveel dagen loopt het daarna nog door?
    Is dat nog 1 dag erna en 1 dag ervoor (henna)?

Ik vraag me trouwens af of we jullie nog wel een beetje kunnen spreken, want het wordt heel druk en nog meer uit Nederland dus je hebt genoeg bij te kletsen!

Fijn trouwens dat je turks zo goed opgehaalt wordt!
    Bij ons gebruiken we de Turkse woorden niet meer en pas nog dacht ik er ineens weer aan en we gaan ze maar weer herhalen zodat Liz en de kids ze weer weten en wat kunnen zeggen!
    Selena volgt de cursus jammer genoeg niet meer!

Liefs van ons!