Werkvergunning voor buitenlanders soepeler
Door: DigiGee
Blijf op de hoogte en volg Gee
26 Februari 2010 | Turkije, Side
Werkvergunning voor buitenlanders soepeler: Buitenlandse werknemers kunnen vanaf 2010 binnen een maand hun werkvergunning krijgen. Dat heeft de Turkse minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Omer Dincer, bekendgemaakt. Binnen de huidige procedures moeten buitenlandse werknemers zeven acht maanden wachten op goedkeuring van hun aanvraag. Dit plan maakt deel uit van een omvangrijke herstructurering van het ministerie om de dienstverlening te verbeteren. Een precieze datum kon de minister daarom niet geven, maar de nieuwe procedures zullen vanaf 2010 van kracht zijn.
Meer informatie:
Ministry of Labour and Social Security: www.yabancicalismaizni.gov.tr Consulate General of Turkey: www.rotterdam.bk.mfa.gov.tr
Dit is heel goed nieuws wat ik nog niet wist! :D Zeg het voort :)
26 Februari 2010 - 10:18
Marinke:
Dat is super goed nieuws zeg! maar je krijgt niet altijd een werkvergunning toch? Alleen als ze er geen turkse mensen voor kunnen krijgen? -
26 Februari 2010 - 11:07
Gee Şenat:
Zelf kan je die sws niet aanvragen, dat moet jouw werkgever voor je doen! Bovendien kost het een hoop geld! (gem. 1500 euro geloof ik, maar weet ik niet zeker)
Als je via een hotel werkt, komt het meestal wel goed. Dan krijg je 'm wel. (dat zijn dan meestal functies als entertainer, animatiewerk etc. Een Turk kan dat werk wel doen, maar die kan meestal de taal niet goed. NL, Duits, Engels etc) -
27 Februari 2010 - 11:17
Mayra:
Hmm..ben benieuwd.. eerst zien dan geloven ;)